Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-09-02
 
HÁTTÉRZENE
 
VÁLASZTÁS 2014
 
Menü
 
Ercsi Fidesz Csoport
 
Választás2010
 
ESEMÉNYVIDEÓK
 
Vendégeink
 
Ajánlott Politikai oldalak
 
AJÁNLOTT WEBOLDALAK
 
FIDESZ HÍREK/VIDEÓK

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

BÉKEMENET BUDAPEST 2014. MÁRCIUS

  2014.04.01. 13:10

Egy sokat megélt ember bíztatása.

  2014.04.01. 12:41
Tisztelt Honfitársam!

 

Kérem, engedje meg, hogy bemutatkozzam. Horváth János vagyok, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlament korelnöke.

1942 óta veszek részt a közéletben. Átéltem a nyilas és a kommunista hatalomátvételt, megjártam mind a nácik, mind a kommunisták börtönét. Láttam, milyen az, amikor idegen katonák állomásoznak hazánkban. A szabadság és a nemzeti függetlenség olyan érték, amelyet minden körülmények között meg kell becsülnünk.

A Fidesz - KDNP szövetség és Orbán Viktor elkötelezett az ország szabadsága, a nemzet függetlensége mellett, ezért arra buzdítom, hogy április 6-án menjen el szavazni, és ezen a sorsfordító választáson mindkét szavazatával támogassa a Fidesz-KDNP szövetséget és jelöltjét.

 

Őszinte tisztelettel

Horváth János

2016-RA 4 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉS A CÉL

Forrás; MTI/Fidesz.hu  2014.02.12. 17:21

2016-RA 4 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉS A CÉL  

Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) pekingi székházában tartott kínai-magyar üzleti fórumon.

"Aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba" - mondta Közép-Európára utalva a kormányfő a mintegy 250-300 üzletember - köztük több mint száz magyar vállalat képviselője - előtt. Hozzátette, Magyarország Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, ahol komoly termelési központ jött létre, és kiépült egy fontos kutatás-fejlesztési hálózat.

Azt is hangsúlyozta, hogy az a cég, amely jelen van Magyarországon, jelen van az 500 milliós EU-s piacon is.
Magyarország gazdasági helyzetéről szólva a miniszterelnök emlékeztetett az EU-val folytatott vitákra, majd megjegyezte, hogy a magyar gazdaságpolitikát unortodoxnak szokták nevezni. "A helyzet úgy áll, hogy megtaláltuk azt a valóban szokatlan elemeket is tartalmazó gazdaságpolitikát, amellyel versenyképessé tettük Magyarországot" - jelentette ki. 

 

"MEGTALÁLTUK AZT A VALÓBAN SZOKATLAN ELEMEKET IS TARTALMAZÓ GAZDASÁGPOLITIKÁT, AMELLYEL VERSENYKÉPESSÉ TETTÜK MAGYARORSZÁGOT."

Kormánya intézkedései közül megemlítette a 16 százalékos személyi jövedelemadót, az alacsony társasági adót és a munkaalapú gazdasági rendszert, amellyel kapcsolatban közölte: a cél a teljes foglalkoztatottság elérése. Ez azt jelenti, hogy "a munkanélküliséget 3-4 százalékra fogjuk leszorítani", így lényegében mindenki folyamatosan talál majd munkalehetőséget - mondta Orbán Viktor.

Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is ez óriási előnye. Az április 6-i magyarországi parlamenti választásra utalva hozzátette, "jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni".

A kormányfő a magyar gazdaság területei közül a kínai üzletemberek figyelmébe ajánlotta a víz- és hulladékgazdálkodást, a közlekedésszervezést, a környezetvédelmi károk kezelését, az autóipart, a mérnöki szolgáltatásokat, az energiaszektort, a turizmust, az orvosiműszer-gyártást, a gyógyszer- és élelmiszeripart, valamint a mezőgazdasági termesztési rendszereket.

Közölte továbbá, hogy szeptembertől kétszázzal növelik a kínai fiataloknak kínált magyar állami ösztöndíjak számát.

Orbán Viktor beszámolt a kínai központi bank, a Bank of China bankcsoport elnökével szerda reggel folytatott tárgyalásáról is, amelyen megállapodtak: a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, és egy fiókhálózatot is kiépít a közép-európai aktivitást mutató kínai cégek pénzügyi kiszolgálása érdekében.

 

"AZ ÖNÖK NEMZEDÉKÉNEK KÖSZÖNET ÉS TISZTELET JÁR"

Forrás; fidesz.hu  2014.02.12. 17:08

"AZ ÖNÖK NEMZEDÉKÉNEK KÖSZÖNET ÉS TISZTELET JÁR"  

Fontos, hogy az idősebb generáció tagjai átadják pozitív életszemléletüket, gondolkodásmódjukat és élettapasztalatukat a fiataloknak – hangsúlyozta Soltész Miklós és Iván László a Polgárok Házában.

Soltész Miklós a Batthyány Strattmann Idősek Akadémiáján tartott bevezető előadásában az elmúlt 80 év eseményei kapcsán aláhúzta, a mai idősek nemzedékéből sokan megéltek olyan időszakot, melyet a mostani, fiatalabb nemzedékek nagyon nehezen tudnának elviselni. Az önök nemzedékének köszönet és tisztelet jár – szögezte le. Több olyan lépést is megtettünk az elmúlt években, mely az időskor tiszteletét, megbecsülését megpróbálta helyreállítani – tette hozzá.

A szociális és családügyért felelős államtitkár kitért a kormány által elindított azon programokra is, melyek keretében idős emberek beszámoltak arról, hogyan élték meg hosszú házasságukat, valamint leírták és megosztották élettörténetüket, így mutatva utat és példát a fiatalabb nemzedékeknek. 

„TÖBB OLYAN LÉPÉST IS TETTÜNK, AMELY AZ IDŐSKOR TISZTELETÉT PRÓBÁLTA HELYREÁLLÍTANI.”

Amikor sikerül átadni nekik egy-egy olyan élettapasztalatot, élethelyzetet, amit önök átéltek, akkor biztos vagyok benne, hogy a fiatalabbak sokkal inkább meg fogják találni küzdelmük értelmét, életük szépségét – mondta a hallgatóságnak a KDNP-s honatya. Soltész Miklós azt is fontosnak tartja, hogy az idősek erősítsék a fiatalabb nemzedékekben a küzdeni tudást.

Iván László előadásában kitért arra, az átlagéletkor növekedése azt is magával hozta, hogy több nemzedék él egy időben egymás mellett. A Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke az élethosszig tartó tanulás fontosságára is felhívta a figyelmet, melyhez az idősek a fiatalabb nemzedékektől kapják a „friss muníciót”. Alapvető titka a fennmaradó társadalomnak, életnek, értékeknek az, hogy meglegyen a nemzedékek közötti kapcsolódás – húzta alá. 

(fidesz.hu)

 

A CÉL A KÍNAI-MAGYAR KAPCSOLATOK ERŐSÍTÉSE

Forrás; MTI/Fidesz.hu  2014.02.12. 16:59

A CÉL A KÍNAI-MAGYAR KAPCSOLATOK ERŐSÍTÉSE

A kínai-magyar kapcsolatok megerősítésének és továbbmélyítésének céljával látogatott magas szintű magyar delegáció Pekingbe - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő szerdán a kínai fővárosban, a Li Ko-csiang miniszterelnökkel folytatott megbeszélés elején.

A kínai Országos Népi Gyűlés, azaz a törvényhozás épületében tartott plenáris tárgyaláson magyar részről részt vett több kormánytag, így Martonyi János külügy-, Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, továbbá Matolcsy György jegybankelnök és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

Orbán Viktort és az általa vezetett delegáció tagjait - akiknek egyébként a szigorúan őrzött, többépületes pekingi állami vendégházban biztosít szállást a kínai kormányzat - a parlament hatalmas fogadócsarnokában katonai tiszteletadással várták. A ceremónián, amelyen három haderőnem díszegysége is felsorakozott, a katonazenekar lejátszotta a két ország himnuszát, majd a magyar és a kínai kormányfő elsétált a díszsorfal előtt.

A nemzeti nyelven - konszekutív tolmácsolással - zajló tárgyalás első, sajtónyilvános perceiben a kínai miniszterelnök úgy fogalmazott, "régi barátok vagyunk", majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a kínai új évben Orbán Viktor az első külföldi kormányfő az ázsiai országban. Ez is bizonyítja, hogy a kínai-magyar kapcsolatok nagyon szorosak - értékelte.

Emlékeztetett egyúttal, hogy az idei év a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulója.
Li Ko-csiang hangsúlyozta, bízik abban, hogy a mostani látogatásnak köszönhetően erősödnek a kínai-magyar kapcsolatok.

"PEKINGBE AZZAL A CÉLLAL ÉRKEZTÜNK, HOGY MEGERŐSÍTSÜK ÉS TOVÁBB MÉLYÍTSÜK A KÍNAI-MAGYAR KAPCSOLATOKAT."

Orbán Viktor köszöntőjében kifejezte Magyarország nagyrabecsülését Kína elmúlt években elért eredményeinek, kiváltságnak nevezve, hogy a most véget ért ünnepi időszakot követően fogadják a magyar delegációt Pekingben.

Felidézte, hogy Li Ko-csiang - még miniszterelnök-helyettesként - már járt Budapesten, majd azt is felelevenítette, hogy tavaly Bukarestben Kína és a kelet-közép-európai országok csúcstalálkozóján is tárgyaltak, ahol a kínai kormányfő felvázolta országa Közép-Európára vonatkozó politikáját.
Pekingbe "azzal a céllal érkeztünk (...), hogy megerősítsük és tovább mélyítsük a kínai-magyar kapcsolatokat" - zárta üdvözlő szavait Orbán Viktor.

A mintegy egyórás megbeszélés után a két kormányfő jelenlétében több kétoldalú megállapodást is aláírt a kínai és a magyar fél. Pálinkás József, az MTA elnöke a Kínai Tudományos Akadémia és a Kínai Társadalomtudományi Akadémia vezetőivel írt alá egyezményt, Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára pedig a Kínai Állami Turisztikai Hivatal és az NGM közötti turisztikai szervezet létrehozásáról szóló együttműködési memorandumot szignált.

Balog Zoltán a kínai hagyományos orvoslással kapcsolatos együttműködési szándéknyilatkozatot, Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke a szakértőcseréről szóló kiegészítő együttműködési memorandumot látott el kézjegyével, Darabos Tamás, az Eximbank vezérigazgató-helyettese pedig az exportbiztosításról kötött megállapodást.

A megbeszélés és az aláírási ceremónia után Li Ko-csiang díszvacsorát adott Orbán Viktor tiszteletére.
Pekingben a magyar delegáció látogatásának tiszteletére sok forgalmas köztérre kitűzték a kínai mellé a magyar zászlót, így például a város központjában lévő híres Tienanmen téren is egymás mellet lobognak, és a küldöttség mozgásának idejére - számtalan rendőr segítségével - több forgalmas utat is lezártak az akadálytalan haladás érdekében.

Csütörtökön, a látogatás zárónapján a magyar miniszterelnök előadást tart a Kínai Társadalomtudományi Akadémián, és látogatást tesz a pekingi Magyar Kulturális Intézetben. Később fogadja őt Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke, majd Csang Tö-Csiang, az Országos Népi Gyűlés állandó bizottságának elnöke.

(MTI-fidesz.hu)

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

 

A weblapot készítette, és a város informatikai fejlesztésének elősegítésére pártfüggetlenként adományozta

KUGLER MIHÁLY

 

 

Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT