Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-09-02
 
HÁTTÉRZENE
 
VÁLASZTÁS 2014
 
Menü
 
Ercsi Fidesz Csoport
 
Választás2010
 
ESEMÉNYVIDEÓK
 
Vendégeink
 
Ajánlott Politikai oldalak
 
AJÁNLOTT WEBOLDALAK
 
VÁLASZTÁSI PROGRAM
VÁLASZTÁSI PROGRAM : “Ercsi többre képes!”

“Ercsi többre képes!”

  2014.08.15. 15:47

“Ercsi többre képes!”

 

Győri Máténak,

 a FIDESZ ercsi polgármester-jelöltjének

 

és képviselőjelölt-társainak

programja a 2014-es őszi választásokra

 

Jövőkép:

Szeretnénk, ha 2019-re városunk egy élettől nyüzsgő, takaros település lenne, ahol mindenki megbecsültnek érzi magát és amire mindannyian egyre büszkébbek lehetünk!

Küldetésünk:

Ercsi megbecsülését, hírnevét visszaszerezni, városunkat a fejlődés útjára állítani egy friss gondolkodású városvezetéssel, akik helyi, országos és európai forrásokat is bevonva, teljes odaadással segítik előre a város szekerét.

Értékeink:

 • A város lakóival EGYÜTT vezetünk. (Véleményüket kikérjük, javaslataikra számítunk.)
 • A város vezetését SZOLGÁLATnak tekintjük.
 • MEGOLDÁSOKAT keresünk! A kifogások, a magyarázkodás ideje lejárt!
 • Gyorsan, késedelem és HALOGATÁS NÉLKÜL kívánunk reagálni a felmerülő ügyekre és az adódó lehetőségekre.
 • Nem ijedünk meg az ÚJSZERŰ MEGOLDÁSOKTÓL.
 • A JÖVŐRE is gondolunk. Értékeket és nem terheket szeretnénk hagyni a következő nemzedékekre (pl. megújuló energiaforrások igénybevételével).
 • A magyar és nemzetiségi KULTÚRÁT tiszteletteljes csodálattal ápoljuk.
 • A gyermekekre féltve őrzött kincsként, a fiatalokra reménykeltő ígéretekként, a felnőtt dolgos polgárokra megbecsült oszlopokként, az idősekre pedig tiszteletre méltó, sokat látott tanácsadókként tekintünk.

 

 

Polgármesteri és képviselői programunk:

 

Több éve csiszolgatott, dédelgetett terveink és az Önöktől beérkezett javaslatok és észrevételek alapján, városunk felelős irányítására készülődve állítottuk össze – a teljesség igénye nélkül - az alábbi programot. Terveink megvalósításában a város adó- és egyéb bevételei, pályázati források és Magyarország Kormányának támogatásán túl, városunk lakóiban, az Önökben lévő értékekre, az összefogás erejére is számítunk. Mert …

 

... a dolgos ercsi emberek megérdemlik, hogy OTTHON ÉREZZÉK magukat a városban, hogy:

 • az utak, járdák és terek (árkok) rendben legyenek, és évek után végre újak is épüljenek,
 • Duna-partunkra, a Kastélyra, az Eötvös -kápolnára és számos egyéb értékünkre büszkék lehessenek,
 • mindig tiszta víz folyjon a csapból,
 • jól essen hazaérkezni akár vonattal, busszal vagy közúton is,
 • végre történjen valami a város közepén lévő egykori Laktanyával az itt lakók hasznára,

 • biztonságban tudhassák magukat, szeretteiket, fáradtságos munkával megszerzett javaikat,
 • minden korosztály találhasson magának alkalmat és helyet szabadidejének eltöltésére.

 

Ercsi többet érdemel és többre képes! - Ez a meggyőződés áll az alábbi választási program hátterében, ezzel fogunk dolgozni a tervek megvalósításán és ezt szeretnénk megosztani Önökkel is!

 

Terveinket három csoportra osztottuk. Az első célkitűzések azt hivatottak szolgálni, hogy az ercsi polgárok érezhessék és tapasztalhassák a városvezetés figyelmét, törődését, megbecsülését, a "nyitott kapukat". A második csoport városunk hatékony működését, élhetőségét célozzák meg, míg a harmadik terv-csomag Ercsi fejlesztésére, megtartó képességének visszaszerzésére, városunk vonzóvá tételére irányulnak.

 

Nyitott kapuk (melyeket mindenki "döngethet"):

 • Közvetlenebb "beszélgetések", tartalmas kommunikáció, gyorsabb információáramlás (weboldal, web TV, újság, hirdetőpontok a város 6 pontján, hatékony és célratörő közmeghallgatások, lakossági fórumok).
 • Facebook ügyfélszolgálat a meglévő személyes ügyintézésen túl, a panaszok, észrevételek és javaslatok felvételére.
 • A Kormányablak 2014-es kialakítását segíteni fogjuk, és a felújított Vasútállomáson is ki fogunk alakítani egy kormányablakot, hogy ott is intézhessék ügyeiket az ercsiek, de a Besnyői, Iváncsai, beloianniszi emberek is.
 • Rendszeres és személyes kapcsolatot fogunk ápolni a város civil szervezeteivel, támogatni fogjuk a város életét pezsdítő munkájukat.

 

A város hatékony működése/működtetése érdekében:

 • Hatékonyabb döntéshozatali rendszert alakítunk ki az Önkormányzatnál: kevesebb bizottság - bővebb hatáskörökkel, kevesebb és rövidebb tanácskozás – több és gyorsabb felelős döntéssel.
 • A köznevelési feladatokra úgy tekintünk mint a város hosszú távú jövőjének alapjára, így továbbra is kiemelt figyelmet kívánunk szentelni az iskolák, óvodák fejlesztésére. Az "Ercsi Modell" a pedagógusok munkája és a szülők bizalma segítségével megállította a gyermekek "elvándorlását", ezért további támogatását fontos feladatunknak tekintjük. Lépéseket kell tennünk a bölcsődei ellátás és a családi napközi megszervezésére is (a megnyert pályázat keretében).
 • Városgazda vállalatot fogunk létrehozni (Önkormányzati Kft., vagy önálló intézményi formában). Ennek a cégnek lesz a feladata a közterületek, parkok, utak, járdák, csapadékvíz-elvezető árkok rendszeres karbantartása, az Önkormányzat ingatlanainak karbantartása, de saját beruházások kivitelezésében is fontos szerepet kaphat. Ez a cég helyi munkaerőt alkalmazva és ercsi vállalkozókat bevonva végzi majd el a feladatokat. Mindezzel munkahelyek jönnek létre, élénkül a város gazdasága, városunk tisztább és rendezettebb lesz, és ráadásul az anyagi források sem áramlanak ki a városból.
 • Hatékony közterület-felügyeletet alakítunk ki, jogkörrel rendelkező felügyelőkkel.
 • A közmunkaprogramot - más települések példájából tanulva - hatékonnyá és igazságossá fogjuk tenni. Hozzáértő munkavezetők irányításával, világosan megfogalmazott elvárások és teljesítésszintek alapján történik majd a munkavégzés.
 • Szeretnénk hatékonyan együttműködni a helyi cigányság vezetőivel, segítve őket abban, hogy becsületesen dolgozva, életkörülményeik, Ercsi lakossága körében való megítélésük és önbecsülésük is javuljon.
 • A termelői piacot népszerűsíteni és fejleszteni fogjuk, ezzel is bátorítva az ercsieket a konyhakertek művelésére és a kellemes szombat reggeli találkozásokra!
 • A KÖZBIZTONSÁGért tett lépéseink (pl. a Szomszédság Őr mozgalom beindítása, a Belügyminisztériummal kialakított szoros együttműködés) folytatásra várnak. Fontos feladat a Rendőrség, a Polgárőrség, a Településőrök, Mezőőrök, valamint a településünkön működő biztonsági szolgálatok munkájának összehangolásában való közreműködés. Szükségesnek látjuk a Polgárőrség és a Rendőrség felszerelésének fejlesztését is, ami hozzájárulhat a bűnmegelőzés és bűnüldözés hatékonysághoz és a város megbecsülését is kifejezi a szolgálatot végzők iránt.

 

Fejlesztések a város ÉLHETŐSÉGe és vonzóvá tétele érdekében:

 • Az utak, járdákat építünk egy jól átgondolt ütemtervet követve.
 • A meglévő gyermekjátszótér bővítéseként szeretnénk kialakítani egy városi szabadidő parkot Ercsi gyönyörű Duna-partján, romantikus padokkal, kocogó ösvénnyel, felnőtt szabadtéri sportszerekkel, telepített színpaddal, stb. Ennek egy további lépése lenne a Strand kialakítása is.
 • Évente egy (összesen 4) kis játszóteret fogunk építeni a város különböző pontjain, hogy a legkisebbek és szüleik is otthon érezhessék magukat Ercsiben.
 • Kerékpárutatakat építünk Százhalombatta és Ráckeresztúr (távlati tervként Sinatelep) felé, valamint turista utakat a Kis-Duna környékén és az Eötvös-kápolnához.
 • A MÁV Ingatlan Zrt.-vel folytatott tárgyalások eredményeként, velük együttműködve kívánjuk felújítani a Vasútállomást és egy őrzött kerékpár- és autóparkolót kívánunk ott kialakítani. Terveink szerint egy "Resti", egy kihelyezett Kormányablak fiók, rendőrposzt is helyet kapna a szépen felújított épületben. Ezzel együtt kívánjuk elérni azt is, hogy a külvárosi közlekedést kiterjesszék egészen Ercsiig.
 • Ercsi egysége és az igazságosság érdekében Sinatelepet, a Cukorgyári lakótelepet és a 6-os úttól nyugatra elhelyezkedő területeket is fejleszteni kívánjuk (utak, játszótér, közvilágítás, Sinatelepi Közösségi Ház, stb.).
 • Szükséges az Egészségügyi Központ további fejlesztése, hogy az itt nyújtott szolgáltatások egyre inkább kielégítsék a településünkön és a környéken élők igényeit (pl. a fogászat területén is), úgy, hogy a fenntartás se jelentsen túlzott anyagi terhet a városnak.
 • Beindítunk egy lakásprogramot, melynek keretében az Önkormányzat megvásárol és - a fent említett Városgazda Vállalat tevékenységében, helyi munkaerőt foglalkoztatva – helyreállít néhány Ercsiben üresen álló, eladó házat. Ezek azután szociális bérlakásként, bérlakásként és szolgálati lakásként szolgálhatják Ercsi életét: itt tartják a fiatal családokat, vonzóak lehetnek a Fővárosból kiköltözni vágyóknak, és lehetőséget adnak a városnak arra, hogy az életéhez szükséges szakemberek (orvosok, tanárok, rendőrök, stb.) számára nyújthasson letelepedési lehetőséget.
 • A Nőtlen Tiszti Szállóban bér- és szolgálati lakásokat kívánunk kialakítani.
 • Konkrét lépéseket kívánunk tenni a Laktanya hasznosításának megtervezésére (Fecskeház program, ipari tevékenység letelepítése), valamint a terület visszaszerzésére.
 • Városközpont kialakítása a volt Tiszti Klub felhasználásával (Pl. szabadidőpark, kávézó, játszótér).
 • Energetikai korszerűsítések (energiahatékony közvilágítás, világítás, fűtés), megújuló energiák további alkalmazása a városban.

 

Fejlesztések MUNKAHELYEK teremtése érdekében:

          Kedvező gazdasági környezetet kívánunk kialakítani azon vállalkozók számára, akik munkahelyeket teremtenek és ercsi polgárokat foglalkoztatnak. Munkahelyteremtő fejlesztés lehet az önkormányzati földek megművelése, a dísz- és haszonnövény-termesztés, valamint az állattenyésztés.

          Beruházások megszervezése az egykori laktanya területén (préselt vályogtégla-gyártás, brikettáló, fűszermalom és csomagoló).

          Hagyományainkra építve lépéseket kívánunk tenni egy serfőző és egy csokigyár, illetve manufaktúra beindítására.

          Az Ipari Park ügyét felkarolva, az adott lehetőségek népszerűsítése és hathatós marketing által olyan cégeket kívánunk idecsábítani, akik partnerei (és nem konkurenciái) lesznek a helyi vállalkozóknak, és ercsi embereknek adnak munkát.

          Szociális Bérlakás Program beindítását tervezzük, melynek keretében helyi fiatalok szerezhetnek építőipari szakképesítést, miközben lakhatást is teremtenek maguknak és más jóravaló embereknek.

 

A 2014. október 12-i választás tétje az, hogy tudunk-e csatlakozni az ország egészében zajló megújulási folyamatokhoz, jelentős mértékben részesülve a pályázati forrásokból. Felszállunk-e arra a vonatra, ami az országgal együtt Ercsit is kivezeti a helyben topogásból? Élhetünk és élnünk kell a FIDESZ-kormánynak másodszor is megszavazott kétharmados bizalom lehetőségeivel! Egy friss gondolkodású, a Minisztériumokkal baráti viszonyban lévő városvezetés irányításával Ercsi újra a térség egyik motorja lehet!

 

Ehhez kérjük az Önök támogató szavazatát az október 12-i helyhatósági választásokon, azt követően pedig számítunk arra, hogy Önökkel együtt formálhatjuk szeretett városunk életét! Kérjük támogassa minden jelöltünket, hogy hathatósan foghassunk hozzá a tervek végrehajtásához!

 

Ercsi, 2014. augusztus 1.

 

Tisztelettel:

 

Győri Máté

a FIDESZ polgármester-jelöltje

 

és a FIDESZ képviselőjelöltjei:


 • Gólics Ildikó
 • Dr. Hekmanné Balázs Mária
 • Medve Józsefné
 • Pölöskey Zsuzsánna,
 • Dr. Balázs Ferenc Fülöp
 • Papp György
 • Propszt Zsolt (Sinatelep)
 • Sandi József

 

www.ercsifidesz.gportal.hu

 

A weblapot készítette, és a város informatikai fejlesztésének elősegítésére pártfüggetlenként adományozta

KUGLER MIHÁLY

 

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha