Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-09-02
 
HÁTTÉRZENE
 
VÁLASZTÁS 2014
 
Menü
 
Ercsi Fidesz Csoport
 
Választás2010
 
ESEMÉNYVIDEÓK
 
Vendégeink
 
Ajánlott Politikai oldalak
 
AJÁNLOTT WEBOLDALAK
 
ÖNKORMÁNYZATI MUNKÁNKRÓL

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Levél Dr. Pintér Sándor miniszter Úrhoz

Győri Máté Alpolgármester  2013.02.07. 20:37

Dr. Pintér Sándor miniszter Úr

Belügyminisztérium

1051 Budapest,

József Attila u. 2-4.

 

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Ercsi város polgárai nevében is köszönöm fáradozását, melyet miniszterként tanúsít a közrend megteremtéséért és fenntartásáért!

 

Városunk egyik felelős vezetőjeként napi szinten szembesülök azokkal az áldatlan állapotokkal amelyek – sok más településhez hasonlóan – az itt lakók életét is megkeserítik. Többségében egyszerű, dolgos nép lakja Ercsit, mégsem érezzük magunkat biztonságban, sőt félelemben élünk, hiszen van egy dologtalan, segélyekre berendezkedett réteg, akik egyre agresszívabban, fenyegetőbben és merészebben fenyegetik mindazt amiért megdolgoztunk, de még a testi épségünket is!

 

A levelemhez mellékelt lakossági panasz (és jegyzőkönyv) is egy ilyen támadás áldozatától származik. A leírt esethez hasonló bűncselekmények mindennapossá váltak településünkön. Többnyire éjszaka, de már fényes nappal is betörnek a házakba, sokszor támadnak meg idős, magukat megvédeni nem tudó polgárokat. Rájuk törik az ajtót, elviszik amit csak találnak!

 

Azt is tapasztaljuk, hogy az Ügyészség és a Bíróság nem alkalmazza a Törvény teljes (és elrettentő) szigorát a bűnelkövetőkkel szemben, hanem azt keresi, hogyan mentse fel őket a felelősség alól. Újabb esélyt adnak nekik, amit ők ki is használnak: újra betörnek házainkba és lopnak tőlünk! Kérjük ebben is szíves közbenjárását!

 

Az itt élő dolgos emberek, köztük jómagam is, felháborítónak és elkeserítőnek tartjuk azt, hogy az adóforintjainkból juttatott segélyeken olyan emberek élnek, akik aztán meglopnak bennünket, elveszik a fáradságos munkával megszerzett javainkat és a nyugodt álmainkat is!

 

Kérnénk a segítségét, hogy megvizsgálva településünk közbiztonsági helyzetét, közös akció-tervet dolgozzunk ki az áldatlan állapotok felszámolására, a helyi rendőrőrs dolgozói, a polgári őrség, az Önkormányzat és sok jóakaratú és mára már elszánt polgár összefogásával!

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy több rendőrre lenne szükség, de azt is tudjuk, hogy nekünk is oda kell tennünk magunkat, hogy a probléma megoldódjon! A helyi Rendőrség és Örsparancsnok Úr támogatásán túl, az Önkormányzat térfigyelő kamera-rendszert tart fenn és újabb tervként meg szeretné védeni az egyedülálló időseket egy GPRS technológiával működő személyi védőeszközzel. (Ez utóbbi bevezetéséhez szívesen vennénk az Ön támogatását is!) A lakosok sem nézték tétlenül a kialakuló helyzetet és Polgári Őrséget formáltak, hogy megfékezzék a bűnözőket.

 

Összefoglalva tehát kérjük, hogy Ön és munkatársai kezeljék Ercsi város közbiztonsági helyzetét kiemelt figyelemmel! Segítsenek nekünk megállítani az egyre inkább elharapódzó bűnözést, fontolják meg, hogy legalább 2-3 évre “kapitánysági” szintre emelik az Ercsi Rendőrőrsöt, és támogassák törekvéseinket a kiszolgáltatott polgárok megvédésére és egy akció-terv kidolgozására!

 

Kérjük, hogy a közeljövőben adjon lehetőséget arra, hogy személyesen is beszámolhassunk helyzetünkről, elképzeléseinkről!

 

Mihamarabbi válaszára várva, maradok tisztelettel:

 

Ercsi, 2013. január 30.

 

                 Győri Máté

közbiztonságért felelős alpolgármester

 

Kapják még:

Dr. Dorkota Lajos, Fejér Megyei Kormánymegbízott

Dr. Varga Péter rendőr ezredes, Fejér Megyei Rendőr-főkapitány

Nagy Zoltán rendőr ezredes, Dunaújvárosi Rendőrkapitány

Képviselői javaslatok Ercsi Város 2013-évi költségvetési koncepciójához

  2013.02.07. 18:49

Képviselői javaslatok Ercsi Város 2013-évi költségvetési koncepciójához

 

A költségvetés kialakításához az alábbi alapelvek elfogadását javasoljuk:

 

 • Az Önkormányzathoz befolyó gépjárműadó 50%-át fordítsuk utaink karbantartására és újak építésére (a 2012-es adatokat és a várható változásokkal számolva, ez kb. 16 313 700 Ft). Útpályázaton való indulásnál önrészként felhaszánlva még több km-t jelenthet! Dolgozzuk ki városunk 3-5 éves út-építési és -javítási tervét és törekedjünk annak betartására!
 • Az Önkormányzathoz befolyó építmény-, és kommunális adó 30% fordítsuk köztereink fejlesztésére (parkok, játszóterek) (a 2012-es adatokkal számolva, ez kb. 13 470 000 Ft). Pályázaton való indulásnál önrészként felhaszánlva még többet jelenthet!
 • Civil és Sportszervezetek támogatására költségvetésünk maximum 1 %-át fordítsuk. (Ez a 2012-es módosított, valós költségvetésével számolva 18.27 M Ft. Múlt évben 22.85 M Ft volt a tervezet.) Ezenkívül még 0,3 %-ot (5.4 M Ft tegyünk félre Civil tartalékalap néven kiegészítő támogatásra, amelynek felhasználásával (évente 1-szer, max. 200 eFt-ig) minden a szervezet által (nem városi) pályázaton elnyert 2 forint mellé 1 Ft-ot tennénk. Ez az alap 2013. október 31-ig legyen lekérhető, e dátum után az alap igénybe nem vett része, váljon az általános tartalék részévé!
 • A jövőre, 2013 szeptember 1- 2014 február 2-ig tervezett Eötvös Év szervezésére különítsünk el 3 millió Ft-ot a 2013-es költségvetésben (az Eötvös Műv. Ház költségvetésén túl)!
 • Reményeink szerint több pályázaton sikerül majd indulni (olyanokon is amelyeket idén felfüggesztettek vagy elhalasztottak) amelyek önrészt fognak igényelni az Önkormányzattól. 10%-os önrésszel és 250 millió Ft elnyerendő támogatással számolva javasoljuk 25 millió Ft tartalékolását a pályázati tartalékba!
 • Törekedjünk arra, hogy a 2012-es szinten tarthassuk az oktatás bennünket terhelő kiadásairara és a közbiztonságra fordított költségvetési keretet!

 

A bevételek növelésére vonatkozó javaslatok:

 

 • Az Ipari Parkba vonzzunk befektetőket, termelő egységeket! Teremtsünk átlátható üzleti körülményeket és reklámozzunk! (Pl. a saját weboldalunkon, az Ercsi Hiradóban!) 1 MFt
 • Pályázatok: - utak, - csapadékvíz-elvezetés, - energetikai korszerűsítések.

 

A kiadások ésszerűsítésére vonatkozó, a felelős gazdálkodást célzó javaslatok:

 

 • Alakítsuk meg a Városgazdálkodási és Fejlesztési Vállalatot (a Törökkút Kft. Tevékenységi körét átalakítva) ami első lépésben közvetlenül alkalmazhatná a PH takarítóit és a Hulladékudvar őreit, továbbá összehangolhatná az intézményekben szükségessé váló karbantartást, valamint alkalmazhatna egy építő-brigádot a Lakásprogram saját erőből való végrehajtása érdekében. Későbbiekben a közterületek karbantartása és a közhasznú munkások irányítása és ellenőrzése is a cég feladatát képezné. A Vállalat beindítására, alaptőkeként, különítsünk el 10 millió Ft az átadandó eszközökön (traktor, terepjáró, árokásó-gép, egyéb eszközök) túl.
 • Javasoljuk 1 fő teljesidős alkalmazását a Közcélú Munkások felügyelőjeként. Ez a személy elláthatná min. 20-30 munkás felügyeletét, hatékonnyá téve foglalkoztatásukat. (Bruttó: 180 eFt Bruttó, Nettó: 117 900, ami 2 743 200 Ft-ba kerül évente az Önkormányzatnak.) Így a felügyelő bérére költött összeg megtérülne, hiszen a város rendezettebbé válna, a programban résztvevők pedig valóságosan bekerülnének a munka világába.

Alakul Városunk “takarója”

Győri Máté  2013.02.07. 18:43

Alakul Városunk “takarója”

 

Jól esett hallani városunk 2013. évi költségvetési tárgyalásának kezdetén a Pénzügyi Bizottság elnökének, Karsai Gergelynek a szájából, azt a bíztató mondatot, hogy: “Ez az első olyan év amikor nem azzal kell kezdenünk, hogy forráshiány miatt megvágjuk az Intézmények költségvetését.” Számítottam rá, hogy idén is szűkös lesz a keret, de szívből örültem annak, hogy hamisnak bizonyultak azok a riogatások, miszerint az adómegvonások, csökkentések, “államosítások” következtében több száz milliós hiánya lesz Ercsinek.

 

Örömmel készültem arra, is hogy városunk lakossága felé felhalmozódott “adósságainkból” (járdák utak állapota) is törleszteni tudjunk. Tudom, hogy ezekre is futná abból a közel 20 millió forintból, amit azzal nyerne városunk, ha a Kistérségi Egészségügyi Központ járóbeteg ellátását átadnánk állami fenntartásba. Ezzel kapcsolatban olyan állítások hangzottak el miszerint az állam elsorvasztaná és megszüntetné a járóbeteg ellátást, a dolgozókat elbocsátaná, stb. Mindezek úgyanúgy alaptalanok, mint ahogy a feljebb említett több száz milliós elvonásról szóló rémhírek voltak. Az aláírások gyűjtői közül is némelyek félelmet keltettek, ami szerintem tiszteletlen volt a megkérdezettekkel szemben. De látva a lakosság élénk érdeklődését ígérem, hogy még alaposan utánajárunk a feltételeknek, várható következményeknek és Ercsi javát fogjuk szem előtt tartani a döntésnél!

 

Idén végre olyan fejlesztéseket is terveztünk és olyan pályázatokat is előkészíttettünk amelyek – megvalósulásuk esetén –, a szépítésen és minőségi fejlődésen túl, megtakarítást fognak jelenteni a városnak. Ilyenek az Eötvös Iskola és az Óvodák hőszigetelésére, napelemek és kollektorok elhelyezésére, valamint a közvilágítást LED-es korszerűsítésére előkészített pályázatok, melyek beadási határideje jelenleg 2013. február 11.

Önkormányzatunk villamosenergia ellátására más villamosenergia-szolgáltatók piaci ajánlatait is kikértem a 2013-as évre. Ezek a lépések kiváló alkupoziciót alakítottak ki a jelenlegi szolgáltatóval való tárgyalásokhoz is,  aki végül a kapott egyéb ajánlatok alá ígért, így néhány millió forintot megtakaríthatunk ezen a területen is.

 

Végül hadd idézzek néhányat azokból a javaslatokból, melyeket képviselőcsoportunk tavaly november közepén tárt a Képviselő-Testület elé a 2013-as költségvetés készítéséhez:

 • Törekedjünk arra, hogy a 2012-es szinten tarthassuk az oktatás bennünket terhelő kiadásaira és a közbiztonságra fordított költségvetési keretet!
 • Az Ipari Parkba vonzzunk befektetőket, termelő egységeket! Teremtsünk átlátható üzleti körülményeket és reklámozzunk! (Pl. a saját weboldalunkon, az Ercsi Hiradóban!) 1 MFt

 

A kiadások ésszerűsítésére vonatkozó, a felelős gazdálkodást célzó javaslatok:

 • Alakítsuk meg a Városgazdálkodási és Fejlesztési Vállalatot (a Törökkút Kft. Tevékenységi körét átalakítva) ami első lépésben közvetlenül alkalmazhatná a Polgármesteri Hivatal takarítóit és a Hulladékudvar őreit, továbbá összehangolhatná az intézményekben szükségessé váló karbantartást, valamint alkalmazhatna egy építő-brigádot a Lakásprogram saját erőből való végrehajtása érdekében. Későbbiekben a közterületek karbantartása és a közhasznú munkások irányítása és ellenőrzése is a cég feladatát képezné. A Vállalat beindítására, alaptőkeként, különítsünk el 10 millió Ft az átadandó eszközökön (traktor, terepjáró, árokásó-gép, egyéb eszközök) túl.
 • Javasoljuk 1 fő teljesidős alkalmazását a Közcélú Munkások felügyelőjeként. Ez a személy elláthatná min. 20-30 munkás felügyeletét, hatékonnyá téve foglalkoztatásukat. ... Így a felügyelő bérére költött összeg megtérülne, hiszen a város rendezettebbé válna, a programban résztvevők pedig valóságosan bekerülnének a munka világába.
 • Indítsunk egy Önkormányzati Lakásprogramot melynek keretében, meglévő és ezután megvásárolt ingatlanainkkal való felelős gazdálkodás által szolgálati-, bér- és szociális lakásokat alakítanánk ki. Első lépésként (2013-ben) sort kellene keríteni a volt Nőtlen Tisztiszálló egy lakásának felújításához, illetve kialakításához, valamint a szociális bérlakások (Fő út 45, Csokigyár) felújítását látjuk szükségesnek. Minderre - önkormányzati építő-brigáddal végeztetve a munkát (lsd. A Városgazdálkodási vállalatra vonatkozó javaslatnál!) - ca. 10 millió Ft-ot javaslunk elkülöníteni.
 • Javasoljuk a Nőtlen Tisztiszálló társasházzá való alakítását, annak érdekében, hogy pályázatok útján és saját erőből minden egyes lakás lakhatóvá váljon.

Önkormányzati munkánkról

  2011.09.11. 15:53
Az út, amelyen lépdelünk!
 
Tavaly októberi beválasztásunk után szembesültünk azzal a ténnyel,hogy az Egészségügyi Járóbeteg Szolgáltatás bizony egy pénzszivattyú.Kb.évi 100 millió forintunkat emészt fel és ebben nincs benne az alapellátás.Utakra és egyéb fejlesztésre igen kevés pénz jut.Az utak viszont nagyon elhanyagoltak és tenni kell valamit azok felújításáért.A Fidesz képviselői ezen úgy próbáltak segíteni,hogy tavaly tél végén felvettük a kapcsolatot a Máv -val és kértük a segítségüket a vágány javításból kikerülő zúzott bazaltkő térítés mentes átadására. Nagyon pozitív volt a hozzá állásuk és idén nyár végén elhozhattunk 400 t-át csak a fuvart kellett kifizetnünk ,ami 350 e forintunkba került. A fuvarozó céget is úgy választottuk ki,hogy aki a legolcsóbb árajánlatot adta. Ezzel is spóroltunk kb.350 e Ft-ot,mert volt olyan fuvarozó aki simán a dupláját kérte volna/ugye a megszokás/. Ez a kő mennyiség sok utca javítására elegendő lesz és reményeink szerint még a tél beálltával kivitelezésre kerül a felújításuk.
 
 
Más dolgokról
 
Sokan nem tudják hogy az Egészségügyi alap ellátás és a járóbeteg szolgáltatás az két külön dolog.Az alap ellátásba tartozik a felnőtt háziorvos,a gyerekorvos,a védőnők,a fog orvos .Ezek az ellátások azok amit kötelezően el kell látni az önkormányzatnak.Az újonnan megépült EÜ.központban bérel az Önkormányzat helyiségeket az alap ellátásnak.A Járóbeteg szolgáltatásba a nőgyógyászat,rheumatológia,fül-orr,gégészet stb.tartozik.Ezek az ellátások nem kötelezőek, az emberek komfort érzetét növelik.A pakliban viszont az is benne van,hogy nagyon sok forintot felemésztenek a kistérségben lakó emberek pénztárcájából.A kistérségből éppen ezért csak négy Önkormányzat csatlakozott.Név szerint a következők: Kajászó,Baracska,Ráckeresztúr és Ercsi.Ez Kb.16 ezer polgárt jelent akiknek az ellátását ,már ha idejönnek gyógykezeltetni magukat felvállalta ez a központ.Sajnos a csatlakozott Önkormányzatok közül nem mindenki tud fizetni ,ezért Ercsinek kell helytállni.
 
Itt meg kell jegyezni,hogy Kajászó csak azért írta alá az együtt működést,mert busz járatot ígért neki az akkori Ercsi Polgár mester. Ráckeresztúr cserébe 8 millió forintot kért,amit akkor kell neki kifizetni,ha felújításra kerül a körzeti orvosi rendelője.Mi csak annak drukkolunk,hogy ez minél később következzen be.
 
A Fidesz csoport azon dolgozik,hogy nagyobb ellátó terület kerüljön ehhez a központhoz,mert csak így tudjuk fenntartani és nem csak a rengeteg köz pénzt pumpáljuk bele.Alpolgármesterünkkel a Minisztériumig mentünk lobbizni azért,hogy több települést is teljes áron tudjunk ellátni,ugyanis aki nem az imént felsorolt települések egyikéről jön,arra nem fizeti ki az OEP.a 100%-os térítési díjat.Az előző vezetés nem gondolt arra ,hogy ezt az épületet fenn is kell tartani min.5 évig ,mert Eu-s pályázatból jött létre.Sajnos sok mindenre nem gondolt az előző város vezetés.A régi Egészség házban volt öt lakás,amit nem tudjuk milyen megfontolásból,de beáldoztak az építkezéskor az ígéretekkel szemben,ezzel szerintünk vagyon vesztés történt.Jelenleg megvan két lakás amit a régi lakók / védőnők/ tesznek lakhatóvá,de a többi messze nem használható lakásként,pedig milyen jó lenne szolgálati lakásnak pl.körzeti orvosnak /akit reményeink szerint hamarosan itt üdvözölhetünk/. Egyenlőre ennyi ,de hamarosan folytatjuk.
 
 
Fidesz frakció

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

A weblapot készítette, és a város informatikai fejlesztésének elősegítésére pártfüggetlenként adományozta

KUGLER MIHÁLY

 

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!