Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-09-02
 
HÁTTÉRZENE
 
VÁLASZTÁS 2014
 
Menü
 
Ercsi Fidesz Csoport
 
Választás2010
 
ESEMÉNYVIDEÓK
 
Vendégeink
 
Ajánlott Politikai oldalak
 
AJÁNLOTT WEBOLDALAK
 
Program, jövőkép, értékek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Készülünk 2012-re!

  2012.01.06. 18:24

Készülünk 2012-re!

 

Minden év végén izgalommal gondolunk az új év kihívásaira, de 2012-re készülődve mégtöbb kérdőjel áll előttünk. Mégis tervezni kell, hogy Ercsi - az ország egészére nehezedő terhek közepette is – erősödhessen, biztonságosan gazdálkodhasson. A Képviselőtestület elkészítette a jövő évi költségvetési koncepciót, amihez mi is beadtunk egy javaslat-csomagot.

Íme néhány gondolat ízelítőül a teljesség igénye nélkül!

 

A költségvetés kialakításához az alábbi alapelvek elfogadását javasoltuk:

·         Az Önkormányzathoz befolyó gépjárműadó 50%-át fordítsuk utaink karbantartására és újak építésére (a 2011-es adatokkal számolva, ez kb. 26 710 431 Ft). Dolgozzuk ki városunk 3-5 éves út-építési és -javítási tervét és törekedjünk annak betartására!

·         Az Önkormányzathoz befolyó építmény-, telek- és kommunális adó 50%-át fordítsuk köztereink fejlesztésére (parkok, játszóterek) (a 2011-es adatokkal számolva, ez kb. 22 022 207 Ft).

·         Civil és Sportszervezetek támogatására költségvetésünk 1,2 %-át fordítsuk. Ezenkívül még 0,5 %-ot tegyünk félre kiegészítő támogatásra, amelynek felhasználásával (évente 1-szer, max. 200 eFt-ig) minden a szervezet által (nem városi) pályázaton elnyert 2 forint mellé 1 Ft-ot tennénk.

·         A Kinizsi SE jubileumát – az Ercsi SE 2011-es, kerek évfordulós támogatásának arányait szem előtt tartva - vegyük figyelembe az idei támogatás odaítélésénél.

·         Jövőre lenne 100 éves az Ercsi Cukorgyár! Készüljünk ennek méltó ünneplésére, egy kiállítással és ünnepség sorozattal, EH különszámmal. Erre különítsünk el 2-3 millió Ft-ot a 2012-es költségvetésben!

·         Reményeink szerint több pályázaton sikerül majd indulni (olyanokon is amelyeket idén felfüggesztettek vagy elhalasztottak) amelyek önrészt fognak igényelni az Önkormányzattól. Erre a célra javasoljuk 25 millió Ft tartalékolását (10%-os önrésszel és 200 millió Ft elnyerendő támogatással számolva)!

 

A kiadások ésszerűsítésére vonatkozó, a felelős gazdálkodást célzó javaslatok:

·         Indítsunk egy Önkormányzati Lakásprogramot melynek keretében, meglévő és ezután megvásárolt ingatlanainkkal való felelős gazdálkodás által szolgálati-, bér- és szociális lakásokat alakítanánk ki. Első lépésként (2012-ben) sort kellene keríteni az Egészségházban található lakások, a Vízvári u. 10 sz alatti ház és a volt Nőtlen tisztiszálló egy lakásának felújításához, illetve kialakításához.

·         Alakítsuk meg a Városgazdálkodási és Fejlesztési Vállalatot ami első lépésben   összehangolhatná az intézményekben szükségessé váló karbantartást, takarítást, valamint alkalmazhatna egy építő-brigádot a Lakásprogram saját erőből való végrehajtása érdekében. Későbbiekben a közterületek karbantartása és a közhasznú munkások irányítása és ellenőrzése is a cég feladatát képezné.

·         Ne csökkentsük az oktatásra és a közbiztonságra fordított költségvetési keretet, hanem törekedjünk azok hatékonyabb, fejlesztéseket is lehetővé tevő, gazdaságos felhasználására!

 

A kiadások csökkentését célzó javaslatok:

 

·         Induljunk a kistérség településeivel együtt közös energia-beszerzésben! Akár 10-25%-al alacsonyabb energiaárakat is elérhetünk! Akár magunk is elindíthatnánk egy ilyen folyamatot, bár így csak kissebb megtakarításra számíthatunk.

·         Minél több középületben alakítsuk át a világítást a LED technológiát alkalmazva.

·         Tegyünk komoly lépéseket az EON-nal való közvilágítási szerződés módosítására és alakítsuk át a közvilágítást is LED-esre!

Programunk

  2011.09.03. 12:06

Ismerje meg JÖVŐKÉPünket amiért dolgozni akarunk,  ÉRTÉKEINKET amelyek irányítják, hogy miként fogjuk Önöket szolgálni és PROGRAMUNKAT ami megvalósítandó terveinket tartalmazza!

 

ercsi_cimer.jpg

A FIDESZ Ercsi Polgármesterjelöltjének és Képviselőjelöltjeinek

Jövőképe, Küldetése, Értékei

Ercsi, 2010. szeptember

Jövőkép

Szeretnénk ha 2014-re városunk egy békés és élettől nyüzsgő település lehetne, ahol szívesen élünk, sőt másokat is letelepedésre bátorítunk.

Küldetésünk:

Ercsi város életét felelősen irányítani, fejlődését elősegíteni, problémáira alapos megoldásokat keresni és a forrásokat felkutatva késedelem nélkül cselekedni.

Értékeink:

 • A város lakóival EGYÜTT vezetünk.

 • A város vezetését SZOLGÁLATnak tekintjük. Ercsi lakóit, mint meghatalmazóinkat tiszteljük és a város javát keressük.

 • SZAVAHIHETŐSÉG.

 • MEGOLDÁSOK a kifogások helyett. Nem ijedünk meg az ÚJSZERŰ MEGOLDÁSOKtól. A törvényesség keretein belül keressük és támogatjuk az olyan tisztességes megoldásokat is, amelyek eltérnek a megszokott utaktól, és célhoz vezetnek.

 • A JÖVŐre is gondolunk. Értékeket és nem terheket szeretnénk hagyni a következő nemzedékekre (pl. megújuló energiaforrások igénybevételével).

 

Az ercsi emberek, az Önök programja:

Önöktől, az ercsi emberektől beérkezett javaslatok és észrevételek alapján, városunk felelős irányítására készülődve állítottuk össze – a teljesség igénye nélkül - az alábbi programot.

Terveink megvalósításában a város adó és egyéb bevételei, pályázati források és a Magyar Köztársaság Kormányának támogatásán túl, a városunk lakóiban, Önökben lévő értékekre, az összefogás erejére is számítunk.

Terveinket két csoportra osztottuk. Az első célkitűzések városunk megtartóképességének visszaszerzésére, a második pedig városunk vonzóvá tételére irányulnak.

 

A megtartóképesség visszaszerzésére irányuló, sürgős feladatok:

 • Az OKTATÁSt sokszínűvé kívánjuk tenni. Az Eötvös J. Általános iskola reformja mellett, szükségesnek látjuk egy egyházi fenntartású és/vagy egy alapítványi iskola (később óvoda) létrehozását. Így megállítható az a folyamat, hogy a szülők kényszerűségből a szomszédos települések iskoláiba hordják gyermekeiket.

 • A KÖZBIZTONSÁG elősegítése, a Rendőrség, a Polgárőrség, a Településőrök, Mezőőrök, valamint településünkön működő biztonsági szolgálatok munkájának összehangolása által. Szükségesnek látjuk a Polgárőrség és a Rendőrség felszerelésének fejlesztését is, ami hozzájárulhat a bűnmegelőzés és bűnüldözés hatékonysághoz és a város megbecsülését is kifejezi a szolgálatot végzők iránt.

 • A város ÉLHETŐSÉGe érdekében:

  • Ügyelni fogunk a közterületek rendezettségére (pl. fűnyírás, közlekedési táblák ésszerű kihelyezése), az árkok, csapadékvíz-elvezetők karbantartására és útjaink portalanná tételére, a közmunka valóságossá tétele által.

  • A törvények adta lehetőségekkel élve ki fogunk alakítani egy piacot, ahol ercsi népe olcsón, minőségi háztáji termékekhez juthat.

  • Fókuszba kívánjuk helyezni a város kultúrális értékeit (tánccsoportok, zenekarok, kiállítások, művészek, stb) és sportolási lehetőségeit, hogy városunk lakói teljesebb életet élhessenek és a fiatalok tartalmasan tölthessék el szabadidejüket.

  • A MÁV-val együttműködve fel kívánjuk újítani a Vasútállomást és egy őrzött kerékpár- és autóparkolót kívánunk ott kialakítani.

  • Gondoskodunk róla, hogy újra legyen egy üzemanyagtöltő állomásunk.

  • Az Okmányirodát ügyfélbaráttá fogjuk tenni.

  • Kerékpárutat építünk Százhalombatta, Sinatelep, később pedig Adony felé.

  • A lakossággal közvetlen kapcsolatot alakítunk ki (munkaidőn kívüli fogadóórák, rendszeres konzultáció a lakossággal, vállalkozókkal, stb.).

  • Erősíteni kívánjuk az egészséges lokálpatriótizmust, szorgalmazzuk a közösségi összefogást.

  • Szeretnénk hatékonyan együttműködni a helyi cigányság vezetőivel, a cigány kissebbségi önkormányzattal, segítve őket abban, hogy dolgaikat rendezve, becsületesen dolgozva, ercsi lakossága körében való megítélésük és önbecsülésük is javuljon.

 • A terhek csökkentése és MUNKAHELYEK teremtése érdekében:

  • Újragondoljuk és lehetőség szerint csökkenteni fogjuk a lakosságot és a helyi vállalkozókat terhelő adókat.

  • Az Iparűzési adót sávossá tesszük, és kedvezményeket vezetünk be azon vállalkozók számára, akik munkahelyeket teremtenek és ercsi polgárokat foglalkoztatnak.

 • ERCSI EGYSÉGE és az igazságosság érdekében Sinatelepet, a Cukorgyári lakótelepet és a 6-os úttól nyugatra elhelyezkedő területeket is fejleszteni kívánjuk (utak, játszótér, közvilágítás, stb.).

 

Városunk vonzóvá tételére irányuló feladatok (a források függvényében való megvalósítás sorrendjében):

 • Az Egészségügyi Központ fenntartása úgy, hogy az itt nyújtott szolgáltatások kielégítsék a településünkön és a környéken élők szükségeit, és a fenntartás ne jelentsen nehezen hordozható anyagi terhet a városnak. Első lépésként megfelelő szakembereket kell toboroznunk a rendelések beindításához.

 • Fejleszteni kívánjuk a rászorulókról (idősekről, otthonukhoz kötöttekről, támasz nélkül élőkről) való szociális gondoskodást.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

A weblapot készítette, és a város informatikai fejlesztésének elősegítésére pártfüggetlenként adományozta

KUGLER MIHÁLY

 

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints