Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Üdvözöljük önöket az Ercsi Fidesz Honlapján!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-09-02
 
HÁTTÉRZENE
 
VÁLASZTÁS 2014
 
Menü
 
Ercsi Fidesz Csoport
 
Választás2010
 
ESEMÉNYVIDEÓK
 
Vendégeink
 
Ajánlott Politikai oldalak
 
AJÁNLOTT WEBOLDALAK
 
Kezdőlap/Aktuális

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

GYŐRI MÁTÉ ALPOLGÁRMESTER ÉV VÉGI ÜZENETE

  2014.01.23. 16:05

A VIDEÓFELVÉTEL A KÖVETKEZŐ LINKEN ÉRHETŐ EL;

http://www.youtube.com/watch?v=4G96hnz7hBw&sns=em

 

FELHÍVÁS

  2013.06.05. 18:44

Hála Istennek megnyertük!

Ercsi FIDESZ Képviselőcsoport  2012.05.27. 07:09

Hála Istennek megnyertük!Megérkezett a hivatalos értesítés is a korábbi telefonhívást követően arról, hogy a Művelődési Ház pályázatát megnyertük!  Jól esett látni, hogy melléállva segíthettünk ebben az ügyben és, hogy támogatást kaphattunk az Országgyűlésben helyet foglaló képviselőnktől is!
Most majd a mihamarabbi megvalósítást kell segítenünk!Ercsi FIDESZ Képviselőcsoport

“Szívesen és reménnyel gondolok Ercsire és a ... feladatra!”

  2012.05.22. 13:53

“Szívesen és reménnyel gondolok Ercsire és a ... feladatra!”

Interjú Ercsi alpolgármesterével

 

Győri Mátét, a 41 éves, kétgyermekes családapát, evangéliumi lekészt, az 2010 októberében sorra került helyhatósági választásokon választották képviselővé városunk polgárai. Hamarosan alpolgármesteri megbízást kapott, amiben a polgármester általános helyettesítésén túl, a köznevelés, közbiztonság és a kapcsolatok ápolása tartozik a feladatai közé. Az elmúlt másfél évről, álmairól és jövőképéről kérdeztük.

 

Másfél éve került Ercsi város alpolgármesteri székébe. Hogyan érzi magát ebben a pozícióban?

Nagyon mozgalmas és izgalmas időszakot tudhatok a hátam mögött. A svájci frankos hitelem “forintosítása” kemény küzdelem volt, de akadt nehézség az alpolgármesteri feladat betöltésében is. Pozicióra kérdezett rá, de én ezt pontosítanám, hiszen én ezt “szolgálatnak” tartom, amelybe a választóim bizalma hívott el. Ennek a bizalomnak kívánok megfelelni, így dolgozom teljes erőbedobással a városért.

Hogy érzem magam alpolgármesterként? A Hivatalba menet figyelni szoktam a lépteimet. Gyorsan, lendületesen megyek, izgalmas kihívásként tekintek minden nap elé! Szívesen dolgozom itt és hasznosnak érzem magam. A város képviseletét is szívesen végzem a kistérségben, megyei szinten és a különböző minisztériumokban is.

 

Milyen a munkatársaival való kapcsolata?

Úgy érzem elfogadtak, megismertek a Hivatal dolgozói, némelyek viselkedése alapján még azt is megkockáztatom, hogy a kezdeti óvatosság után megszerettek engem, ami nagyon jól esik! Az Intézmények vezetőivel, dolgozóival is harmónikus, némelyekkel kifejezetten baráti a kapcsolatom.

Polgármester úrral is kiegyensúlyozottá vált a közös munka az utóbbi időben. Különbözik a gondolkodásunk, életszemléletünk, de a városért összefogunk az arra érdemes dolgokban, persze mindezt csakis az elveim mentén!

A Képviselő testületben a FIDESZ képviselő-csoport mellett függetlenek is helyet foglalnak. Velük milyen a kapcsolata?

Úgy érzem, hogy kölcsönösen becsüljük egymást. Természetesen akadtak éles vitáink, de szívesen emlékszem emberi, barátságos beszélgetésekre is!

Mi az amit sikernek könyvel el?

Sokat kilincselek, telefonálgatok a pályázatok ügyében, így jól esik, hogy nyertesként hirdették ki Önkormányzatunk Sina telepi szennyvízelvezetés, és szennyvíztisztitó korszerűsítésére beadott pályázatát . A megvalósításra azonban még egy kicsit várni kell!

Örülök még az Eötvös iskolában beindult megújulási folyamatnak, ami reménysugárt jelenthet sok ercsi családnak és településünk egészének is. Itt is sok munka vár még ránk, de meggyőződésem, hogy helyreállíthatjuk az Eötvös jóhírét!

A karácsonyi ételosztás, amit a város egyik vendéglátósa kezdeményezett is szívmelengető volt.

Sok apró ügy elintézése is sikernek fogható föl, hiszen egy-egy ember, család boldogulása útjából távolíthat el akadályokat.

 

Vannak azért nehézségek is igaz?

Akadnak. Leginkább az tud bosszantani, ha valami – akár egyszerű dolog is – elvész az ügyintézés bonyodalmai között, mert óvatoskodva halogatjuk a szükséges döntést! Egy ilyen ügy például a Belmajorban évekkel ezelőtt elbontott épület romjainak el nem takarítása is. Az otthagyott törmelék, rendetlenség, rendetlenséget vonzott és mára már háztartási hulladék bűzölög és megjelentek a patkányok is. A várakozás csak rontott a helyzeten, de remélem, hogy most támogatásra talál az ebben az ügyben benyújtott sürgősségi indítványom és helyreáll a rend a Belmajorban.

 

Sok a megoldatlan probléma a városban. Nem nyomasztja néha a tehetetlenség érzése?

Néha igen. A vasútállomás környékének állapota, vagy a Savanyúréti csapadékvízelvezetés megoldatlansága (bár be tudtunk adni egy közel 100 milliós pályázatot erre a célra, aminek előkészítéseben nekem is sok munkaórám van), a bűnözés sokszor lehetetlen feladatként tornyosul elém, elénk. Ilyenkor – siránkozás helyett - őszintén számot vetek a korlátaimmal, ha lehet munkatársakat gyűjtök, és imádkozva elindulok, és egy-egy lépést téve azokért a dolgokért amelyekért tehetek valamit. Mindent összevetve szívesen és reménnyel gondolok Ercsire és az itt kapott feladatra!

 

Köszönöm!

Szívesen! Én köszönöm az érdeklődést!

 

“Kevés a pingvin és sok a fóka!”

Az Ercsi Fidesz Képviselő-csoportja  2012.05.22. 05:36

Kedves Látogató!

 

“Kevés a pingvin és sok a fóka!” - mondhatnánk a pályázatok helyzetéről hazánkban és európa országaiban is!

 

Ezt tudva nagyszerű eredménynek tekinthető, hogy városunkban indulófélben vagy egy olyan pályázat megvalósítása, amely a szennyvíztelep megújítását és Sina-telep csatornahelyzetét hívatott megoldani. Az előző testület indította el ezt a pályázatot, a FIDESZ képviselőcsoport pedig, minden döntéshozói szinten, támogatókat toborzott ügyünk mellé. A többszázmilliós pályázatot megnyertük és így remélhetőleg néhány hónapon belül indulhat a munka, melynek eredményeként csatornára köthetnek a Sina-telepiek és korszerűbb, környezetkímélőbb szennyvíztisztója lehet városunknak!

Hasonlóképpen vettük “hónunk alá” a Művelődési Ház bővítésére, korszerűsítésére megírt pályázatot is (KDOP 3.1.1/C-11 Kistelepüléseken a településkép javítása, Művelődési ház és könyvtár fejlesztése Ercsiben). Országgyűlési képviselőnknek, Tessely Zoltánnak és kormánymegbizottunknak, Dorkota Lajosnak is megmutattuk a pályázatot, akik látva az ügyet támogatásukról biztosítottak minket, remélve, hogy országos és megyei politikusokként segíthetnek Ercsi fejlődésében.

A pályázatot befogadták, de első körben csak “tartaléklistára” kerültünk. ... A mai napon azonban olyan hírek érkeztek a parlamentből, hogy nem hiába kilincseltünk és telefonálgattunk! A részletekről majd később ...

 

Az Ercsi Fidesz Képviselő-csoportja

 

Báró Eötvös Józsefre emlékezünk

  2011.09.03. 14:24

“Magasabbak küzdelmed czéljai”

- Ünnepi beszéd Báró Eötvös József születésének évfodulóján, 2011. szeptember 3-án -

 

Tisztelt Ercsi polgárok, Kedves megjelentek!

Városunkban mindenki ismeri báró Eötvös József nevét. Személye és szellemi öröksége életünk részévé vált. Ez a 198 éve, a mai napon született ember a szó legnemesebb értelmében “itt hagyta a névjegyét.” Ercsi embernek, polgártársunknak tartjuk őt és büszkék vagyunk rá, hogy gyermek éveinek és ifjúságának egy jelentős részét itt töltötte, anyai nagyapjánál, Báró Lilien Józsefnél.

Büszkék vagyunk arra, hogy már 18 évesen aljegyzőként szolgálhatta szűkebb hazáját, majd később  országgyűlési képviselő, az első felelős magyar kormány kultuszminisztere lehetett. Tudósként is kiválónak bizonyult, így az Akadémia tagjává, másodelnökévé majd elnökévé választották. Az iránta való tisztelet és nyomaiban való járás vágya miatt nevezik Általános Iskolánkat és gyógyszertárunkat is az Ő nevéről.

Néhány hete családommal Székelyföldön jártam, ahol szintén az Ő nevével találkoztam. A székelyudvarhelyi Líceum homlokzatán is Eötvös József neve olvasható! Mi tette ezt az embert ilyen naggyá, hogy Budapesten egy tér, Székelyudvarhelyen a Líceum, nálunk pedig számos városi intézmény választotta névadójául? Szerencsés volt? A bárói cím segítette volna? A választ keressük saját versében, melynek címe:

TANÁCS.

Oh nézd a tölgyet, erős gyökerével
  A földből szíja élte nedveit,
De felfelé hajt minden erejével,
  S az éghez nyujtja lombos ágait.

 

Így tégy te ember, kit e földhöz kötnek
  A sors, s ezer szükség vas karjai;
Bár innen élsz, ez nem elég körödnek,
  Magasabbak küzdelmed czéljai.

 

Áldást a szív csak így terjeszt körére,
  Egész pályánk hasznos csak így lehet:
Miként nagyobb árnyékot vet földjére
  A tölgy, mennél magasbra nőhetett.

1845.

Eötvös József arra bátorít életével és versének gondolataival, hogy meggyökerezve, lakóhelyünkhöz, hazánkhoz, hagyományainkhoz ragaszkodva, azokból táplálkozva éljünk “magasabb czélokért”. Istenfélő emberként tudta, hogy az ember többre hívatott a puszta létezésnél!  Tudta, hogy egymás, a család, a település és az ország hasznára kell élnünk!

A tanulás, a családi szeretet és a “magasabb czélok”-ra való törekvés tette őt olyan tekintélyes személlyé ,aki halála után 140 évvel is példa itt Ercsiben, de Székelyudvarhelyen is!

Sokan közülünk sok bajjal küszködnek. Ilyenkor úrrá lehet rajtunk “az elég nekem a magam baja” hozzáállás. Bajaink óriásokká nőnek, s közben a szomszédok, a család, a körülöttünk élő emberek “eltörpülnek”. Szükségünk van egymásra! Eötvös is sok személyes veszteséget elkönyvelhetett, családja elszegényedett, országának forradalmát is leverték, de mégsem adta fel álmait, céljait és kitartóan másokért élt!

Végül hadd irányítsam a figyelmünket még egy dologra, amire Eötvös József személye tanít. Édesapja ide házasodott, szeretett nagypapája itt élt és fiatalkorában is ide térhetett haza, de nem volt tőzsgyökeres ercsi lakos. Mégis városunk életének máig meghatározó alakjává lett, olyan aki még most is, közel két évszázad után is hasznára van Ercsinek! Nemes és értékes dolog az, ha családok generációi egy településen élhetnek építve településüket, öregbítve annak hírnevét. Fontos az, hogy hol születtünk, hova nyúlnak a gyökereink. Eötvös József élete azonban arra tanít, hogy még ezeknél is fontosabb, hogy - a vers példájával élve - mekkora fává nő az életünk; hogy miért, milyen célokért és hogyan élünk ott ahova Isten helyez minket. 

Mi itt élünk! Van aki amióta az “eszét tudja”, mások viszont csak néhány éve. A lényeg mégis az, hogy bár “megvan mindenkinek a maga baja”, mégis szükségünk van egymás árnyékára, segítségére! Így lesz egyre jobb hely ez a Duna-parti kisváros, Ercsi is.

 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

 

Győri Máté

alpolgármester

 

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Magyarország megújul

  2011.09.03. 13:44

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

A weblapot készítette, és a város informatikai fejlesztésének elősegítésére pártfüggetlenként adományozta

KUGLER MIHÁLY

 

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!